fredag den 19. september 2008
Generation dum
stod der med store fede typer på Informations forside i lørdags. Derpå fulgte inde i avisen en lang artikel om unges forbrug af SMS, MySpace, Facebook, iPod (og i denne kategori må vel også Arto høre) . Artiklen handlede om, at det store udbud af digitale medier stjal de unges tid, og ikke gav anledning til fordybelse, men at unge blev overfladiske og dumme. Jeg skal ikke gå ind i nogen diskussion om konklusionen, men blot henvise til artiklen, som jeg fandt uhyre interessant og meget relevant i forbindelse med Facebook og Arto. Ikke mindst den efterfølgende debat, der fandt sted på Informations hjemmeside var værd at følge. Der kom mange divergerende synspunkter frem, og man var bestemt ikke enig. Det bliver i hvert fald spændende at følge udviklingen fremover, og se hvem der får ret. Og det stopper jo ikke med Arto – hvad bliver det næste, OG HVOR ER BIBLIOTEKERNE HENNE I DET HER?
Når man går ind i Arto, kan man godt se at det er den totale underholdningsmaskine for teenagere til brug i timevis. Jeg forsøgte at komme ind på en tidspunkt en formiddag, men det virkede som om den havde forstoppelse, og da jeg endelig kom ind, var der godt 23.000 online. Mon det var frikvarter på landets skoler. Problemerne med mobning skulle efter sigende være blevet bedre, efter man har fået en gruppe frivillige til at overvåge, hvad der sker på hjemmesiden. Når de unge når omkring 18-årsalderen taber de interessen, og er man 19 finder man Arto totalt barnlig (siger 19-årige).
Kunne blive fristet til at prøve et af spillene, kunne godt lide at vide om der lå så mange gode spil, at man kan spare at købe spil til biblioteket. Imidlertid men skal biblioteket til at lukke, så jeg må hellere gå rundt og se, om der skulle være nogen gemt mellem hylderne, fordybet i en bog. Der er trods alt nogle, også unge, der læser bøger endnu.
mandag den 8. september 2008
torsdag den 4. september 2008
GOOGLE DOCS
Lige et opklarende spørgsmål. Hvem siger at jeg har brugt min google konto mange gange. Nej - det har jeg ikke, men holder mig til outlook.
Her i Sakskøbing har vi nu til formiddags sendt breve til hinanden, svaret og rettet i dokumenter. Det fungerer fint, men kræver at man har åbnet sin Gmail. Man kan hurtigt få for mange konti og kalendere, man skal holde styr på, så for fremtiden vil jeg nok foretrække at sende dokumenter via outlook, hvis jeg skal diskutere dem med andre, og så få dem tilbage med kommentarer. Selvfølgelig kan jeg godt se fidusen i en stor organisation, især hvis man skal drøfte noget med folk på 20 km's afstand, men på en lille arbejdsplads taler man først og fremmest sammen ansigt til ansigt,(på billedet man ser hvordan) e-mail, google docs, ekalender osv. er supplementer, der aldrig må erstatte den personlige kontakt.
Jeg ser først og fremmest docs.google som et nyttigt redskab, hvis man har en hjemmearbejdsplads. Så er det fint, at man kan hente sit dokument på nettet, og skrive videre på det, ligegyldigt hvor i verden man er. Alting er et spørgsmål om vaner, har man først fået en arbejdsrutine, er den svær at lave om; og laves den om, bliver man også glad for den.
Etiketter:
Dokumenthåndtering,
kommunikation,
tekstbehandling
Abonner på:
Opslag (Atom)